GENERAL MIZINCEV: Ukrajinski ekstremisti pripremili provokaciju sa velikim brojem žrtava u Nikolajevu

Novosti online

26. 04. 2022. u 21:39

UKRAJINSKI ekstremisti su pripremili provokaciju sa velikim brojem žrtava u gradu Nikolajev u Ukrajini, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

ГЕНЕРАЛ МИЗИНЦЕВ: Украјински екстремисти припремили провокацију са великим бројем жртава у Николајеву

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruski general navodi da Ministarstvo odbrane unapred upozorava Zapad da će „ova i druge slične lažne vesti o navodnim ‘nasiljima Rusa’ uskoro biti rasprostranjene putem zapadnih medija“.

-U gradu Nikolajevu militanti teritorijalne odbrane su pripremili još jednu sofisticiranu provokaciju sa velikim brojem žrtava. Zato su u predgrađu Korabeljni u blizini ‘Nikolajevske fabrike za remont aviona’ u ulici Znamenska neonacisti postavili eksplozivne naprave sa udarnim elementima koje planiraju da aktiviraju prilikom masovnog okupljanja civila i za to da onda optuže ruske vojnike, rekao je Mizincev.

-Ovakve akcije ukrajinskih vlasti još jednom potvrđuju njihov nehumani odnos prema sudbini ukrajinskog naroda i svedoče o potpunom zanemarivanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava, dodao je Mizincev.

Ranije je ruski general saopštio da u oblasti luke Južni kod Odese specijalne službe Ukrajine planiraju provokaciju uz primenu otrovnih hemijskih supstanci, a s ciljem da optuže rusku vojsku za navodne udare na objekte civilne infrastrukture.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MICOTAKIS UPOZORIO VMRO: Prestanite sa provokacijama, ovu stvar morate da poštujete