NATO BRODOVI UPLOVILI U BALTIK: Finska se sprema za učlanjenje u zapadnu alijansu?

Srna

25. 04. 2022. u 14:52

TRI vojna broda NATO stigla su u luku Turku na jugozapadu Finske radi obuke finske mornarice, pošto Helsinki razmatra mogućnost pridruživanja Alijansi.

НАТО БРОДОВИ УПЛОВИЛИ У БАЛТИК: Финска се спрема за учлањење у западну алијансу?

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U saopštenju finskog Ministarstva odbrane navodi se da će letonski polagač mina "Virsaitis", estonski minolovac "Sakala" i holandski brod "Shiedam" vršiti obuku dva minolovca finske flote.

U saopštenju se ističe da će dvodnevne vežbe koje počinju 28. aprila pripremiti finske brodove za učešće u snagama za brzo reagovanje NATO i pažnja će biti usmerena na "mere protiv mina i rad u multinacionalnom okviru."

Finski premijer Sana Marin rekla je 13. aprila da će Helsinki doneti odluku u narednim sedmicama da li će se prijaviti za članstvo u NATO.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI TRI UKRAJINSKA TENKA - Napad na prelazu Bravenkovo-Slavjansk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)