UKRAJINSKE MINE U CRNOM MORU: Zatvoreno nekoliko plovnih puteva ka Dunavu

Tanjug

25. 04. 2022. u 13:02

UKRAJINSKA pogranična straža je zatvorila prošle nedelje nekoliko plovnih puteva ka ušću reke Dunav zbog plutajućih mina u Crnom moru, izjavio je dasnas jedan analitičar agencije za istraživanja i konslating u sferi agro biznisa APK-Inform.

УКРАЈИНСКЕ МИНЕ У ЦРНОМ МОРУ: Затворено неколико пловних путева ка Дунаву

Foto printskrin telegram/rvvoenkor

Ukrajinske dunavske luke Izmail i Reni od prošle nedelje su jedine destinacije preko kojih se obavlja izvoz ukrajinskog žita jer su pomorske luke blokirane zbog ruske invazije, prenosi Rojters.

Ukrajina, veliki poljoprivredni proizvođač, izvozila je većinu svoje robe preko morskih luka, ali je od početka ruske invazije u februaru bila prinuđena da izvoz obavlja ili železnicom preko svoje zapadne granice ili preko svojih malih luka na Dunavu.

U izveštaju APK-Inform se kaže da je plovni saobraćaj na Dunavu značajno ograničen "zbog opasnosti od brodskih mina koje su ruske trupe postavile u Crnom moru".

Ukrajina je ranije optužila Rusku Federaciju za miniranje brodskih puteva u Crnom moru i sprečavanje prolaska brodova ka severozapadnom delu Crnog mora, što je Moskva uvek negirala.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!