(MAPA) VELIKI UKRAJINSKI GUBICI NA ISTOKU: Visoko preciznim raketama izbačeno iz stroja 180 vojnika, uništena gomila tehnike

P. Z. S. / telegram@rybar

19. 04. 2022. u 19:12

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju vojnu operaciju u Ukrajini. Izveštaj za 55. dan rata u ukrajini dao je general-major Igor Konašenkov.

(МАПА) ВЕЛИКИ УКРАЈИНСКИ ГУБИЦИ НА ИСТОКУ: Високо прецизним ракетама избачено из строја 180 војника, уништена гомила технике

Foto printskrin youtube RT murad gazdijev

Konašenkov je istako da su visokopreciznim raketama ispaljenim sa aviona pogođena su dva uporišta u rejonu Kalinovo-Popasnoje i šest područja koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne tehnike u rejonima Mirnoje, Slavjansk i Popasnoje. U tim napadima izbačeno je iz stroja do 180 ljudi i uništen 15 oklopnih vozila.

Takođe, u rejonu sela Barvenkovo uništen je lanser protivvazdušnog raketnog sistema Buk-M1.

- Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 31 vojni objekat Ukrajine, kazao je Konašenkov.

On je rekao da su u rejonima naselja Razdoljne i Novogrodovka, uništena dva komandna mesta i 28 mesta gomilanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište municije za višecevne raketne sisteme u regionu Privolije.

- Ruski PVO sistemi oborili su tri ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Černobaevka, Zaliznoe i Pokrovskoe, kazao je Konašenkov.

Ilustracija Riafan.ru

U izveštaju se napominje i da su tokom dana raketne snage pogodile dva komandna mesta ukrajinskih trupa, skladište municije, artiljerijsku bateriju, kao i klaster ukrajinske vojne tehnike.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 140 aviona, 490 bespilotnih letelica, 253 protivvazdušna raketna sistema, 2.367 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 256 višecevnih raketnih bacača, 1.021 komad artiljerije i minobacača (većeg kalibra), kao i kao 2.225 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!