ZELENSKI ZA SI-EN-EN: Protiv Rusije bi mogli da se borimo sledećih deset godina

M.Đorđević

17. 04. 2022. u 18:24

AKO bude prilike da razgovaramo, onda ćemo razgovarati, ali ne na osnovu ruskog ultimatuma, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu za Si-En-En.

ЗЕЛЕНСКИ ЗА СИ-ЕН-ЕН: Против Русије би могли да се боримо следећих десет година

Foto: AP

„Ne možemo da se odreknemo naše teritorije, ali moramo da pronađemo neku vrstu dijaloga sa Rusijom. Ako su oni sposobni za to, onda smo mi spremni “, odgovorio je na pitanje o izgledima za pregovore sa Rusijom, prenosiTASS .

„Ako bude prilike da razgovaramo, onda ćemo razgovarati, ali ne na osnovu ruskog ultimatuma. Ovo je stvar odnosa prema nama“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski lider je dodao da „što se pre ovo desi, manje će ljudi poginuti“, ali nije isključio drugu opciju. „Možemo da se borimo protiv Ruske Federacije 10 godina“, naglasio je on.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je u nedelju da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski treba odmah da povuče trupe iz DNR i LNR i prizna Krim kao ruski.

Ranije je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao da će za rešavanje ukrajinskog sukoba biti potrebno više od jednog sastanka sa ruskim rukovodstvom, a pregovori treba da se vode kada bude jasno koje su zemlje spremne da postanu garanti bezbednosti Kijeva i pod kojim uslovima. 

Pre toga je Zelenski zapretio Moskvi prekidom pregovora ako Oružane snage Rusije ne napuste Mariupolj.

BONUS VIDEO:  RUSKA BESPILOTNA LETELICA U AKCIJI: Prikazano kako prate ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao