KRIM JE RUSKI, I DALJE TAKO MISLIM: Marin Le Pen govorila o zabrani ulaska u Ukrajinu - "Istorija se ne može prepisivati"

Đ. M.

13. 04. 2022. u 20:03

KANDIDATKINJA za predsednika Francuske Marin le Pen rekla je danas da i dalje smatra da je Krim ruski i da ne žali zbog zabrane ulaska u Ukrajinu.

КРИМ ЈЕ РУСКИ, И ДАЉЕ ТАКО МИСЛИМ: Марин Ле Пен говорила о забрани уласка у Украјину - Историја се не може преписивати

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Ne poričem (da je Krim deo Ruske Federacije), jer je održan referendum. Ali ne bih išla u Kijev. Možda će oni (ukrajinske vlasti) ukinuti zabranu kada budem izabrana za predsednika. Ali ne kajem se. Istorija se ne može prepisivati. Održan je referendum na Krimu, Krim je bio ukrajinski 26 godina, nekada je bio ruski i ljudi su odlučili da se ponovo ujedine sa Rusijom - rekla je Le Pen u intervjuu za TV kanal BFMTV.

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj održan je 10. aprila. Prema konačnim podacima, aktuelni predsednik te zemlje Emanuel Makron osvojio je 27,84 odsto glasova, Marin Le Pen - 23,15 odsto. Drugi krug će biti održan 24. aprila.

Krim je postao ruski region u martu 2014, nakon referenduma. Na referendumu se za priključenje Rusiji izjasnilo 96,77 odsto birača na Krimu i 95,6 odsto u Sevastopolju.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI SNIMAK - Pogledajte šta radi vojna policija kod Černigova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

JEDAN OD NAJBOLJIH ODBOJKAŠA IKADA: Veliki Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)