(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Žestoke borbe kod Popasnje, veliki gubici ukrajinskih snaga; Sprečen proboj iz Mariupolja

P. Z. S. /telegram rybar

12. 04. 2022. u 19:15 >> 19:17

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju da izvode specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini koja je počela 24. februara.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Жестоке борбе код Попасње, велики губици украјинских снага; Спречен пробој из Мариупоља

Foto Tanjug

Popodnevni izveštaj o stanju na frontu u Ukrajini dao je general Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima u rejonu naselja Popasnija, Donjecka oblast, jedinice ruske artiljerije zadale su vatrene udare na šest uporišta jedinica 24. ukrajinske odvojene mehanizovane brigade.

- U udaru je izbačeno iz stroja više od 120 pripadnika jedinice, jedanaest oklopnih vozila i četrnaest vozila različite namene.

General je reka i da je Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 38 vojnih objekata Ukrajine.

Među njima: skladište municije Toškovka u Luganskoj oblasti, kao i 8 oblasti koncentracije ukrajinske vojne tehnike u naseljima Glazunovka, Pjatigorskoje i Prišib u Harkovskoj oblasti.

Ilustracija riafan.ru

- Ruski PVO sistemi oborili su dve bespilotne letelice u vazduhu iznad naselja Očakov i Nikolaev, kazao je Konašenkov.

U Mariupolju, ostaci ukrajinskih trupa opkoljeni na teritoriji fabrike Iljič pokušali su bezuspešno da pobegnu iz grada.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 130 aviona, 99 helikoptera, 244 protivvazdušna raketna sistema, 445 bespilotnih letelica, 2153 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 241 instalacija višestrukog lansiranja. raketnih sistema, 924 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2063 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!