(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Kotao u Mariupolju vri, probijena odbrana puka Azov u železari; Bitke za zatvaranje Pavlogradskog kotla

P. Z. S. / telegram zola_of_renovation

04. 04. 2022. u 01:11 >> 02:47

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Котао у Мариупољу ври, пробијена одбрана пука Азов у железари; Битке за затварање Павлоградског котла

Foto printskrin tv zvezda/Tanjug AP

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Vojni analitičar Vladimir Ugoljni dao je rezime vojnih operacija za 3. april 2022. godine u Ukrajini.


SMER ČERNIGOV-SLOBOŽANSKI - Trupe su povučene južno od Černigova, trenutno nema informacija o povlačenju trupa na sever. U Sumskoj oblasti trupe se prebacuju sa zapada na istok, Rusi trenutno održavaju prisustvo na liniji Šostka-Konotop. Povlačenje trupa ide bez borbe. Blokada Sumija je ukinuta, na jugoistoku Rusi su prisutni samo u Harkovskoj oblasti.


HARKOVSKI PRAVAC - Nepromenjen: linija fronta u oblasti Harkova leži duž naselja Zoločov - ruska Lozovaja - Cirkuni - Olhovka - Čugujev - Zmijev - Balakleja.

Ikustracija riafan.ru


PAVLOGRADSKI LUK:

Severni bok luka (od Balaklije do Popasne) je u Izjumskom regionu bez promena. U Severodonjeckoj aglomeraciji nastavljaju se čišćenje industrijske zone Rubižnoje i borbe u oblastima Metelkino, Kremenaja i Borovskoe. Nastavljaju se borbe u rejonu Popasne, kao i razbijanje ukrajinske odbrane kod Bahmutke.


Centralni front (od Popasne do Marinke) - nastavljaju se borbe za Marinku (i Novomihajlovku na jugu) i u oblasti Avdejevke (Novoselovka, Novobahmutka, Troickoje).

Južni bok luka (od reke Dnjepar do Marinke) - linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. Još uvek nema informacija o napretku u oblasti Velike Novoselke (selo Blagodatnoe) i prema auto-putu Zaporožje-Donjeck.


MARIUPOLjSKI KOTAO - Borbe se nastavljaju u gradu. Glavni napredak je u Primorskom okrugu grada.

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV - Bez promena na administrativnim granicama Hersonske oblasti naspram Nikolajeva i Krivog Roga. Front ide duž Crnog mora - Aleksandrovka - Snigirevka - Velika Aleksandrovka - reka Dnjepar.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!