RUSI SLAVE HEROJSTVO MLADOG DMITRIJA: Iskočio iz skloništa i kroz "kišu" ukrajinskih granata spasavao saborce

Novosti online

30. 03. 2022. u 21:52

RUSKO ministarstvo odbrane objavilo je na svom telegram nalogu primer heroizma ruskog desetara Dmitrija Kaurdakova, koji je pod ukrajinskom paljbom spasavao svoje saborce.

РУСИ СЛАВЕ ХЕРОЈСТВО МЛАДОГ ДМИТРИЈА: Искочио из склоништа и кроз кишу украјинских граната спасавао саборце

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/WarLeaks - Military Blog

- Tokom ofanzive ukrajinskih nacionalista, desetar Dmitrij Kaurdakov držao je položaj u na punktu bataljonsko-taktičke grupe motorizovane brigade. On je iz skloništa navodio vatru na neprijatelja koji je napadao. Posle artiljerijskog udara, primetio je da su njegovi saborci ranjeni gelerima - piše u saopštenju ministarstva.

Iz ruskog MO navode da je uprkos neprekidnom granatiranju, Kaurdakov se, pokazujući izuzetnu hrabrost, izvukao iz skloništa, dopuzao do ranjenika i odvukao ih na bezbedno mesto.

- Tamo im je pružio prvu pomoć, nakon čega je, prijavivši putem radio veze da ima ranjenika, nastavio da izvršava borbeni zadatak, uništavajući neprijatelja i štiteći svoje saborce - piše u saopštenju.

Rusko ministarstvo ističe da su hrabrost i profesionalizam Dmitrija Kaurdakova omogućili su da se odbije neprijateljski napad, kao i da se minimiziraju gubici i spasu životi njegovih saboraca.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj - Pripadnici "Azova" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)