"PODRUČJA VEĆINE GRADOVA SU MILITARIZOVANE ZONE" Razmeštena vojna tehnika u stambenim naseljima podriva namere Zapada i Kijeva

R. V.

29. 03. 2022. u 17:25

ORUŽANE snage Ukrajine raspoređuju vojnu opremu u stambenim naseljima gradova, skrivajući se iza civilnog stanovništva od mogućih udara ruske vojske.

ПОДРУЧЈА ВЕЋИНЕ ГРАДОВА СУ МИЛИТАРИЗОВАНЕ ЗОНЕ Размештена војна техника у стамбеним насељима подрива намере Запада и Кијева

Foto Tanjug/AP

Relevantne činjenice citirane se u članku "Vašington posta" u utorak.

- Ukrajinci se sve više suočavaju sa neprijatnom istinom: razumljiva želja vojske da se brani od ruskih napada može dovesti do toga da civili budu meta. Praktično sva područja većine gradova su u većoj ili manjoj meri postala militarizovane zone, što ih čini potencijalnim mete za ruske snage - piše izdanje.

List posebno kao primer navodi slučaj raketiranja stambene zgrade u Kijevu.Ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko ubrzo je stigao na mesto incidenta, optužujući Rusiju za namerno granatiranje stambenih naselja u kojima navodno nema vojne infrastrukture.

Foto Tanjug/AP

- Ipak, posle nekoliko minuta zvižduk ukrajinskih višecevnih raketnih bacača uliva strah u stanovnike, bespomoćno gledajući svoje porušene kuće. Sledi još jedan. Čini se da se topovi nalaze u blizini, možda nekoliko ulica, a svakako unutar prestonice - nastavlja list, napominjući da su njegovi dopisnici više puta videli protivtenkovske topove, sisteme protivvazdušne odbrane, višecevne raketne bacače i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine raspoređene u stambenim naseljima.

Prema rečima aktiviste za ljudska prava i humanitarnog advokata Ričarda Vira iz "Human Wrights Watch" koje je intervjuisala publikacija, razmeštanje vojne opreme od strane ukrajinskih vlasti u civilnim oblastima podriva napore Zapada i Kijeva, pokušavajući da polaže pravnu odgovornost za moguće ratne zločine na Moskva.

- Ako tamo postoji vojna oprema i [Rusi] kažu da pucaju na nju, onda to podriva tvrdnje da namerno napadaju civilne objekte i civile - rekao je on, citira list.

BONUS VIDEO:

BAZA PUKA AZOVA KOD MARIUPOLjA: Nacisti bili smešteni ​​u odmaralištima Urzuf i Jurjevka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule