KINA ČEKA ODGOVORE O BIOLABORATORIJAMA U UKRAJINI: Rusija je prezentovala nove dokumente po ovom pitanju

Novosti online

18. 03. 2022. u 18:50

DRŽAVE koje su umešane u biološke programe u Ukrajini moraju da daju odgovore na pitanja koja je postavila Rusija, izjavio je danas stalni predstavnik Kine u Ujedinjenim nacijama Džang Đun tokom sednice Saveta bezbednosti.

КИНА ЧЕКА ОДГОВОРЕ О БИОЛАБОРАТОРИЈАМА У УКРАЈИНИ: Русија је презентовала нове документе по овом питању

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Svaka informacija o vojnim biološkim aktivnostima mora da podigne zabrinutost i da privuče pažnju međunarodne zajednice, tako da se izbegne nepopravljiva šteta. U tom smislu, strane moraju pružiti odgovarajući pristup. Rusija je prezentovala nove, tek otkrivene dokumente po ovom pitanju. Strane koje su pomenute moraju da odgovore na pitanja i da pruže razumna objašnjenja sa ciljem da se otklone nedoumice kod međunarodne zajednice - kazao je kineski predstavnik, preneo je TAS S.

Na početku sastanka ruski predstavnik Vasilij Nebenzja rekao je da je Rusija prikupila nove informacije o ukrajinskim biološkim laboratorijama u kojima se radi sa opasnim virusima.

Rusija tvrdi da je Amerika upravljala tim aktivnostima i da ih je sponzorisala. Pentagon tvrdi da Amerika ne proizvodi biološko oružje u Ukrajini, ali je državna podsekretarka SAD-a Viktorija Nuland na direktno pitanje "da li Ukrajina ima hemijsko ili biološko oružje" odgovorila da "Ukrajina ima objekte za biološka istraživanja, za koje, zapravo, sada brinemo da ruske trupe, ruske snage, možda nastoje da preuzmu kontrolu nad njima".

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)