RUSIJA I UKRAJINA USAGLAŠENE OKO OVIH PITANJA? Delegacije sve bliže kompromisu

Novosti online

18. 03. 2022. u 16:54

ŠEF ruske delegacije Vladimir Medinski oglasio se povodom pregovora Rusije i Ukrajine i izneo nove detalje.

РУСИЈА И УКРАЈИНА УСАГЛАШЕНЕ ОКО ОВИХ ПИТАЊА? Делегације све ближе компромису

Profimedia

- Neutralni status Ukrajine i njeno neučešće u NATO-u su teme oko kojih su Moskva i Kijev maksimalno približili svoje pregovaračke pozicije - rekao je šef ruske delegacije Medinski. 

- Moskva i Kijev su „negde na pola puta“ po pitanju demilitarizacije Ukrajine u okviru tekućeg pregovaračkog procesa - izjavio je Medinski. 

Prema njegovim rečima, različita se ocena može dati u pogledu napretka po pitanju demilitarizacije i denacifikacije.

- Što se tiče demilitarizacije, rekao bih da smo tu 50:50. Stvar je u tome što nisam ovlašćen da otkrivan bilo kakve detalje o pregovorima i neću to raditi. Ni konkretne cifre, ni argumente pregovaračkih strana, ali po tom pitanju smo na pola puta - naveo je Medinski.

Takođe je dodao da su neutralni status Ukrajine i njen neulazak u NATO predstavljaju teme po kojima su dve strane maksimalno približile stavove.

Medinski je dodao da postoje nijanse kada se radi o garancijama bezbednosti Ukrajine u slučaju da odustane od članstava u NATO.

On je novinarima rekao i da se o susretu ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog može govoriti tek nakon što bude utvrđen tekst sporazuma između dve strane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMAK IZ CENTRA DONjECKA: Pogledajte trenutak kada je pala ukrajinska raketa Točka-U

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba