"SAVET EVROPE GUBI SMISAO SA ISTUPANJEM RUSIJE" Volodin - "Dijalog sa gluvim Zapadom postaje besmislen"

Tanjug

16. 03. 2022. u 10:38

PREDSEDNIK ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin kritikovao je danas Savet Evrope, navodeći da je ta organizacija u poslednje vreme osuđivala Rusiju na osnovu dvostrukih standarda i da će izgubiti smisao nakon istupanja Rusije.

САВЕТ ЕВРОПЕ ГУБИ СМИСАО СА ИСТУПАЊЕМ РУСИЈЕ Володин - Дијалог са глувим Западом постаје бесмислен

FOTO: Printskrin

On je naveo da Savet Evrope, po povlačenju Rusije iz te organizacije, više neće imati šta da radi i da može samo da se raspusti, prenosi ruska agencija TASS.

- Savet Evrope gubi smisao. Nedavno se posvetio Rusiji, njenim kritikama, osudama, pritiscima, apelima i rezolucijama. Bez naše zemlje, kolege iz Saveta Evrope neće imati šta da rade. Za njih postoji samo jedan izlaz: trebalo bi sami sebe da raspuste - poručio je Volodin.

Foto: arhiva Novosti

On je dodao da je Rusija uvek nastojala da se uključi u dijalog, ali da je pod ovim uslovima, “dijalog sa gluvim Zapadom postao besmislen“, i podvukao je da je rusko obaveštenje o istupanju iz Saveta Evrope bilo ispravna odluka.

Volodin je napomenuo i da je Rusija jedan od pet najvećih sponzora te organizacije, ali da ove godine nije prebacila svoju godišnju naknadu koja iznosi oko 4,2 milijarde rubalja (skoro 39 miliona dolara).

Taj novac će, prema njegovim rečima, biti potreban u uslovima sankcija i biće iskorišćen za rešavanje problema ruskih građana i podršku privredi.

 

BONUS VIDEO:

U ŠUMI BLIZU FRONTA: Sukob u oblasti Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!