SASTANAK SVE IZVESNIJI: Peskov poručio - "Niko nije isključio mogućnost susreta Putina i Zelenskog"

Novosti onlajn/M.Stevanović

13. 03. 2022. u 15:42

NIKO ne isključuje mogućnost sastanka predsednika Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, ali treba razumeti o čemu će se na njemu razgovarati i kakav će biti rezultat, naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Izvestja.ru.

САСТАНАК СВЕ ИЗВЕСНИЈИ: Песков поручио - Нико није искључио могућност сусрета Путина и Зеленског

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U više navrata smo govorili da niko ne isključuje mogućnost sastanka Vladimira Putina i predsednika Zelenskog. Ali moramo da shvatimo šta bi trebalo da bude rezultat ovog sastanka i o čemu će se na njemu razgovarati - prokomentarisao je Peskov Interfaksu izjavu šefa turskog ministarstva spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua.

On je dodao da sastanak trenutno nije podržan nikakvim uslovima i, shodno tome, rano je govoriti o spremnosti ruske strane.

Ranije tokom dana, turski ministar spoljnih poslova rekao je da je Putin tokom telefonskog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da se ne protivi sastanku sa Zelenskim.

Ukrajinski lider je 12. marta najavio spremnost za pregovore sa Ruskom Federacijom. Jerusalim je nazvao pogodnim mestom za ovo. Prema Zelenskom, Izrael bi mogao da pruži značajno posredovanje sa istorijske tačke gledišta. Lider je napomenuo da i ovu zemlju treba uvrstiti na listu garanta bezbednosti.

BONUS VIDEO: 

RUSI SU BILI PREVIŠE BLAGI! Američki pukovnik o ratu u Ukrajini - "Putin je uradio sve što je mogao"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)