RUSKI POLITIKOLOG O TAJNIM LABORATORIJAMA: Rusija ima puno pravo da uništi sve one koje se nalaze u susednim zemljama

Novosti online

11. 03. 2022. u 16:45

RUSKI politikolog-amerikanista, profesor Dmitrij Evstafjev prokomentarisao je inicijativu Moskve da se sazove sastanak Saveta bezbednosti UN u vezi sa aktivnostima američkih bioloških laboratorija u Ukrajini.

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ О ТАЈНИМ ЛАБОРАТОРИЈАМА: Русија има пуно право да уништи све оне које се налазе у суседним земљама

Novosti

- Savet bezbednosti UN biće prinuđen da raspravlja o ovoj temi, jer je zahtev došao od stalne članice Saveta bezbednosti. Ako pogledate dokumente koje je objavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, onda je tamo sve veoma ozbiljno. Ovo je zapravo priprema za vođenje biološkog rata protiv Rusije. I SAD će morati da razgovaraju o ovom pitanju. Ponašanje američkih zvaničnika je zaista veoma čudno, jer oni odlično razumeju šta to za njih znači. To znači da su Sjedinjene Države prešle granicu političke konkurencije i ušle u prostor između pritiska i rata, rekao je politikolog.

Dan ranije, u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, Evstafjev je izrazio mišljenje o onim zemljama ODKB-a u kojima se nalaze američke biološke laboratorije.

- Dosta smo razgovarali o stvarima u vezi sa prljavom bombom i radioaktivnim materijalima. Sada se postavljaju pitanja o bakteriološkom oružju. I mi razumemo da Rusija ima apsolutno pravo, u kontekstu ideje o vođenju bakteriološkog rata protiv Ruske Federacije uz pomoć ptica, da koristi član 51 Povelje UN. Gde je reč o pravu na samoodbranu. Pravo na bezbedno uništavanje svih američkih bioloških laboratorija duž perimetra, koje se, između ostalog, nalaze na teritoriji zemalja ODKB.

U svakom slučaju, imamo pravo na pun pristup ovim laboratorijama i na zaplenu svih bioloških materijala i analitičkih podataka koji se tamo čuvaju. A ako nam ih zemlje ODKB ne predstave u narednih nekoliko dana, postavlja se pitanje: da li pripadaju istoj organizaciji? I možda bi trebalo da preispitamo neke od pristupa diplomatskim odnosima sa njima, zapitao se Evstafjev.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U RUSIJI: Snimljen trenutak - rezervoar sa bitumenom odleteo u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)