KAKO ĆE NATO POSLATI UKRAJINI AVIONE? Izraelski obaveštajac saopštio loše vesti za Zelenskog

Novosti online

09. 03. 2022. u 09:54

UKRAJINSKO ratno vazduhoplovstvo je faktički prestalo da postoji, praktično im nije ostalo nikakvih baza, goriva, municije, ljudstva i osoblja za održavanje, tvrdi izraelski ekspert Jakov Kedmi.

КАКО ЋЕ НАТО ПОСЛАТИ УКРАЈИНИ АВИОНЕ? Израелски обавештајац саопштио лоше вести за Зеленског

Foto: Depositphotos/Printscreen

Imajući to u vidu, teško je razumeti kome će i kako NATO poslati borbene avione.

Kedmi je naglasio da ako pomenuti avioni počnu da se koriste iznad Ukrajine sa neukrajinskih aerodroma (Poljske ili drugih susednih zemalja), onda će Vazdušno-kosmičke snage i PVO VS RF početi da ih uništavaju.

- Štaviše, u tom slučaju Rusija ne samo da će moći, već će biti u obavezi da donese odluku o udaru na njihove baze, pošto one predstavljaju pretnju, a takođe će početi da obara ove letelice čak i pre ulaska u ukrajinski vazdušni prostor, gde se sprovodi vojna operacija denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine - objasnio je Kedmi.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je više puta od početka ruske operacije u Ukrajini tražio od zapadnih sila da nametnu zonu zabrane letenja iznad zemlje.

Iako je Kedmi govorio o teškom položaju ukrajinske vojske, Zelenski tvrdi da situacija nije tako crna i najavljuje da Ukrajina "neće izgubiti".

Nećemo odustati i nećemo izgubiti - rekao je Zelenski.

ZELENSKI SE OBRATIO IZ KIJEVA: Ne plašim se, naša vojska drži liniju fronta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna