BLINKEN OBJASNIO ZAŠTO NEĆE BITI ISPUNJEN ZAHTEV KIJEVA: Zona zabrane leta nad Ukrajinom dovela bi do direktnog sukoba sa Rusijom

Novosti online

07. 03. 2022. u 16:59

STVARANjE zone zabrane letova iznad Ukrajine neminovno će dovesti do direktne konfrontacije sa Rusijom, a SAD su zainteresovane za što brži završetak sukoba na ukrajinskoj teritoriji.

БЛИНКЕН ОБЈАСНИО ЗАШТО НЕЋЕ БИТИ ИСПУЊЕН ЗАХТЕВ КИЈЕВА: Зона забране лета над Украјином довела би до директног сукoба са Русијом

Entoni Blinken / Arhiva

Ovo je danas saopštio američki državni sekretar Entoni Blinken, govoreći u Rigi na zajedničkoj konferenciji za novinare sa letonskim ministrom spoljnih poslova Edgarsom Rinkevičsom.

Prema rečima ovog diplomate, ako bi se stvorila zona zabrane letova, avion koji je prekršio ovu zonu mora biti oboren. A to je, pak, „povezano sa značajnim rizikom od direktnog sukoba između naših zemalja i Rusije“.

Britanski premijer Boris Džonson je uoči 6. marta demantovao navode da će NATO intervenisati u sukobu u Ukrajini. On je napomenuo da nijedan saveznik nije poslao borbene jedinice u Ukrajinu.

 

BONUS VIDEO: NOVO PUTINOVO ORUŽJE: Ruska vojska objavila moćan snimak rakete R-77

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove