BLINKEN "POMAŽE" KIJEVU: Poraz Ukrajine nije neizbežan, ali ruska vojska jeste superiorna

Novosti online

05. 03. 2022. u 19:01

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken rekao je da ne smatra da je poraz Ukrajine neizbežan, ali je priznao da ruske oružane snage daleko prevazilaze potencijal ukrajinske vojske.

БЛИНКЕН ПОМАЖЕ КИЈЕВУ: Пораз Украјине није неизбежан, али руска војска јесте супериорна

Entoni Blinken / Arhiva

-Postoji stara izreka da su jedine stvari koje su neizbežne u životu smrt i porezi, tako da ne mislim da je sve neizbežno. Ali istina je da težina ruske vojske - ako Rusija uloži svu svoju snagu u to - daleko prevazilazi ono za šta je Ukrajina sposobna, rekao je Entoni Blinken.

On je, međutim, u intervjuu za Bi-Bi-Si, dodao da se mora imati u vidu i uticaj volje ukrajinskog naroda.

Blinken je u petak rekao da NATO drži otvorena vrata za dijalog sa Rusijom, dok nastavlja da podržava Ukrajinu.

Rusija je u četvrtak, 24. februara rano ujutro,pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koje kijevski režim već osam godina izlaže maltretiranju i genocidu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Predsednik Rusije je naglasio da o okupaciji Ukrajine nema govora.

Ministarstvoodbrane Rusije je saopštilo da ruska vojska napada samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, te da ništa ne preti civilnom stanovništvu. Uz podršku Oružanih snaga Ruske Federacije, grupe DPR i LNR razvijaju ofanzivu.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo