UHAPŠENI LEGIONARI KOJI SU KRENULI U UKRAJINU: Policija upala u autobus, pregledali spisak putnika i odmah krenuli u akciju

Novosti online

02. 03. 2022. u 22:01

FRANCUSKA policija uhapsila je vojnike koji su pokušali da odu u Ukrajinu i ratuju protiv Rusa, piše Raša Tudej.

УХАПШЕНИ ЛЕГИОНАРИ КОЈИ СУ КРЕНУЛИ У УКРАЈИНУ: Полиција упала у аутобус, прегледали списак путника и одмах кренули у акцију

Foto: Profimedia/Ilustracija

Četrnaest pripadnika Legije stranaca ukrajinskog porekla navodno su uhapšeni u Parizu, nakon što je policija zaustavila autobus čija je destinacija Ukrajina, a u kome je od 30 putnika bilo čak 14 legionara.

Civili su pušteni, a policija je otkrila da je pet legionara pobeglo iz svojih jedinica. Ostalih devet su dobili odsustvo od 15 dana da odu u Poljsku i pronađu članove porodice koji su pobegli iz Ukrajina.

Nakon provere identiteta putnika autobu je nastavio put ka Ukrajini. Policija je pretražila vozilo, ali nije pronađeno oružje - već samo ćebad.

BONUS GALERIJA: Francuska vojska

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: NAŠI UDARAJU A NE ZNAJU GDE - Haos u Harkovu, Ukrajinci granatiraju svoje stanovništvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima