RUSKI MSP: EU se slanjem oružja razotkrila, sledi oštar odgovor na njihove akcije i ulogu

Tanjug

28. 02. 2022. u 21:15

AKCIJE EU i njena uloga u događajima u Ukrajini neće ostati bez oštrog odgovora, saopštilo je večeras rusko Ministarstva spoljnih poslova i poručilo da će Rusija nastaviti da obezbeđuje sprovođenje vitalnih nacionalnih interesa, bez obzira na sankcije.

РУСКИ МСП: ЕУ се слањем оружја разоткрила, следи оштар одговор на њихове акције и улогу

Foto D. Dozet

-Vreme je da zapadne zemlje shvate da je njihova nepodeljena dominacija u globalnoj ekonomiji odavno prošlost, ističe se u saopštenju, prenosi Interfaks.

Napominje se da će „građani i strukture EU uključene u snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine smrtonosnim oružjem i gorivom biti odgovorni za sve posledice takvih akcija u kontekstu tekuće specijalne vojne operacije".

-Oni ne mogu a da ne razumeju stepen opasnosti od posledica, navelo je rusko ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da je EU, odlukom 27. februara da počne da isporučuje ukrajinskoj vojsci ubojito oružje, sama sebe razotkrila.

Ta odluka, kako se ocenjuje, označava kraj evropskih integracija kao „pacifistički“ projekat pomirenja evropskih naroda posle Drugog svetskog rata.

-Članice EU su konačno stale na stranu kijevskog režima, koji je pokrenuo politiku genocida nad delom sopstvenog stanovništva, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je razbijen još jedan mit - da "jednostrana ograničenja koja nameće EU, nelegitimna u međunarodno-pravnom smislu, nisu usmerena protiv ruskog naroda“.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)