NARIŠKIN O RAZLOZIMA INTERVENCIJE: Rusija ne može da dopusti da se Ukrajina pretvori u bodež koji Vašington drži iznad nje

Novosti online

25. 02. 2022. u 12:52

RUSIJA ne može dopustiti da se Ukrajina pretvori u „bodež u rukama Vašingtona, podignut iznad nje“, te je primorana da sama štiti sebe i svoje saveznike, rekao je šef ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

НАРИШКИН О РАЗЛОЗИМА ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Русија не може да допусти да се Украјина претвори у бодеж који Вашингтон држи изнад ње

Foto: EPA/Depositphotos

- Primorani smo da štitimo sebe i svoje saveznike samostalno. Ne možemo dopustiti da se Ukrajina pretvori u bodež u rukama Vašingtona, podignut iznad nas, rekao je Nariškin za televiziju „Rusija 24“.

Kako je istakao, jedini put ka tome je demilitarizacija, denacifikacija i neutralni status Ukrajine.

- Specijalna vojna operacija za kratko vreme će obnoviti mir u Ukrajini i sprečiće potencijalni vojni sukob većih razmera u Evropi, konstatovao je šef ruskih obaveštajaca.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Govoreći o bezbednosnim garancijama, on je kazao da se rusko rukovodstvo, „tokom poslednje beskorisne serije pregovora sa zapadnim liderima, uverilo da je princip jednakih garancija bezbednosti za sve članove OEBS-a koji je utvrđen u dokumentima te organizacije – samo prazno slovo za SAD i druge članice NATO-a“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)