EVO ŠTA PIŠE U UREDBI KOJU JE POTPISAO PUTIN: Oružane snage pomagaće u podšci miru u DNR i LNR

Tanjug

21. 02. 2022. u 23:32

RUSKE oružane snage će biti u funkciji podrške miru u Narodnim Republikama Donjeck i Lugansk (DNR i LNR), navodi se u uredbi predsednika Rusije Vladimira Putina o priznanju DNR i LNR.

ЕВО ШТА ПИШЕ У УРЕДБИ КОЈУ ЈЕ ПОТПИСАО ПУТИН:  Оружане снаге помагаће у подшци миру у ДНР и ЛНР

Foto: Profimedia

- Prema zahtevu rukovodstva Donjecke Narodne Republike, ministarstvo odbrane Ruske Federacije će angažovati ruske oružane snage da obezbede podršku miru na teritoriji Donjecke Narodne Republike pre sklapanja sporazuma o prijateljstvu, saradnji i međusobnoj pomoći - navodi se u delu predsedničke uredbe o priznavanju nezavisnost DNR, prenosi TASS.

Uputstvo ministarstvu odbrane Rusije u predsedničkom ukazu o priznavanju LNR je formulisano na sličan način, dodaje ruska agencija.

Rojters je ranije objavio da je Putin naredio je Ministarstvu odbrane Rusije da pošalje ruske mirovne snage u samoproglašene republike Donjecka i Luganska. Rojters se u izveštaju pozvao na dekret koji je objavljen danas nakon što je Putin najavio da će priznati nezavisnost ovih republika.

Putin je potpisao večeras ukaze o priznanju samoproglašenih Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Putin je potpisao i sporazume o saradnji sa DNR i LNR.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna