TRAŽE OD PUTINA DA PRIZNA DNR: Lideri Donjecke Republike uputili zahtev ruskom predsedniku

Novosti online

21. 02. 2022. u 14:43

DONjECKA Narodna Republika traži od predsednika Rusije Vladimira Putina da prizna nezavisnost republike, izjavio je šef DNR Denis Pušilin, piše Raša Tudej.

ТРАЖЕ ОД ПУТИНА ДА ПРИЗНА ДНР: Лидери Доњецке Републике упутили захтев руском председнику

Foto: Profimedia/Ilustracija

Pušilin je zahvalio predsedniku Rusije na pomoći Donbasu.

Kako je naveo, stanovnici Donbasa se osećaju Rusima i glavni cilj im je - integracija sa Rusijom.

Predsednik DNR je danas saopštio da se situacija na istoku Ukrajine naglo zaoštrila.

- Militanti 36. brigade napali su pozicije jedinica Narodne milicije u području Kominternovo. U toku su borbe kod granice sa Rusijom - saopštio je šef samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Kako navodi, ukrajinska vojska granatira teritoriju DNR iz teške artiljerije, minobacača, bacača granata, tenkova. Ljudi ginu.

- Moramo ujediniti sve napore. Pozivamo sve muškarce koji mogu da nose oružje da dođu u vojne komesarijate i stanu u zaštitu svojih porodica, dece, žena, majki i naše otadžbine - navodi se u saopštenju Pušilina, objavljenom na Telegramu.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!