RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKA OKLOPNA VOZILA: Ubijena petorica diverzanata koji su pokušali da pređu granicu

Novosti online

21. 02. 2022. u 13:54

RUSKA vojska i graničari sprečili su da diverzantska grupa sa teritorije Ukrajine naruši državnu granicu, piše RIA Novosti.

РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКА ОКЛОПНА ВОЗИЛА: Убијена петорица диверзаната који су покушали да пређу границу

Foto: Profimedia/Ilustracija

Tom prilikom ubijena su petorica diverzanata koji su pokušali da uđu na teritoriju Rusije i uništena dva oklopna vozila.

- Jedinice Južnog vojnog okruga su zajedno sa graničnim odredom FSB Rusije sprečile diverzantsko-izviđačku grupu da naruši državnu granicu Rusije sa teritorije Ukrajine - rekli su predstavnici Južnog vojnog okruga.

Kako su dodali u resoru, tokom okršaja dva vojna vozila Oružanih snaga Ukrajine ušla su na teritoriju Rusije kako bi evakuisala diverzante. Oba transportera su pogođena.

Poginulo je pet vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok među Rusima nema žrtava.

Podsećamo, portparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin danas je saopštio da su se dva odreda ukrajinskih diverzanata probila na teritoriju DNR.

On je dodao da je jedna grupa raznela skladište raketne i artiljerijske municije.

– Jutros je počelo masovno granatiranje sela Kominternovo. U tom trenutku su dve diverzantske grupe prodrle duboko na teritoriju naše republike. Zadatak jedne grupe je bio da digne u vazduh skladišta raketne i artiljerijske municije, što je i izvršeno. Druga grupa je napredovala u pravcu Novoazovskog. U ovom trenutku, službenici Ministarstva državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa armijom, sprovode potragu kako bi pronašli i uništili ove dve grupe – rekao je Basurin.

Takođe, Ukrajinci su granatirali punkt granične službe FSB u Rostovskoj oblasti.

- 21. februara u 9.50 časova neidentifikovanim projektilom ispaljenim sa teritorije Ukrajine potpuno je uništeno mesto dežurstva graničnih patrola, koje se nalazi na udaljenosti od oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice - piše u saopštenju ruske granične službe.

Tom prilikom niko nije povređen.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)