POLICIJA RAZBIJALA STAKLA NA VOZILIMA: "Čisti" se kanadska prestonica koja je bila paralisana protestima

Tanjug

20. 02. 2022. u 18:40

KANADSKA policija razbila je stakla na napuštenim vozilima u centru prestonice kako bi ih odvukla sa puta, a gradski radnici čistili su smeće na ulicama Otave, koja je bila paralisana parkiranjem vozila i logorovanjem na ulicama više od tri nedelje, u znak protesta protiv mera ograničenja uvedenih protiv korona virusa.

ПОЛИЦИЈА РАЗБИЈАЛА СТАКЛА НА ВОЗИЛИМА: Чисти се канадска престоница која је била паралисана протестима

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, policija je uhapsila 170 osoba i odvukla 53 vozila, otkako je u petak ujutru počela s naporima da razbije protest koji je premijera Džastina Trudoa primorao da uvede vanrednos tanje, prenosi agencija Rojters.

Policija je juče upotrebila biber sprej i šok bombe kako bi isterala uporne demonstrante koji su ostali, očistivši većinu prostora ispred parlamenta i pored kancelarije premijera.

Grupice ukopanih, najupornijih demonstranata i dalje su, međutim, ostale.

Neki od juče uhapšenih nosili su pancire, a u torbama i vozilima imali su dimne bombe i druga priotehnicka sredstava, saopštila je policija.

Kako podseća britanska agencija, demonstranti su prvobitno želeli da se ukine obavezna vakcinacija za vozače kamiona, ali se blokada pretvorila u demonstracije protiv Trudoa i vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!