RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE KOD OBALA AMERIKE: Bajden zbog njih odustao od vojne pomoći Ukrajini!?

Novosti online

18. 02. 2022. u 21:05

SLANjE ruskih podmornica na obale Sjedinjenih Država primoralo je američko rukovodstvo da odustane od ideje o vojnoj pomoći Ukrajini, navodi kinesko izdanje Sohu.

РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ ПОДМОРНИЦЕ КОД ОБАЛА АМЕРИКЕ: Бајден због њих одустао од војне помоћи Украјини!?

"Omsk" izazvao strahopoštovanje / Foto MO

Analitičari publikacije su primetili da je nedavno NATO izvestio o pripremi 8.500 američkih vojnika za slanje u istočnu Evropu. A samo nekoliko dana kasnije u Ukrajinu je stigla vojna pomoć Sjedinjenih Država.

Prema mišljenju analitičara, američke trupe u istočnoj Evropi mogle bi da izvedu provokaciju koju Rusija ne bi smela da dozvoli. Kao odgovor na to je Moskva koristila nuklearne podmornice i poslala ih na obale Sjedinjenih Država.

Prema pisanju publikacije, najmanje dve ruske nuklearne podmornice stigle su do američkih morskih voda. Jedna od njih se nalazi na istočnoj obali Sjedinjenih Država, a druga na zapadnoj obali. Analitičari Sohua su primetili da bi treća ruska podmornica mogla biti pod ledom Arktika.

Prema pisanju publikacije, verovatnoća postavljanja ruskih podmornica kod obala Sjedinjenih Država je izuzetno velika. Vašington ulaže sve napore da pronađe skrivene ruske podmornice na ogromnom području, ali svi pokušaji SAD su uzaludni.

Vest o razmeštanju podmornica kod obala Sjedinjenih Država nedavno se pojavila u svim ruskim medijima i bukvalno izazvala efekat „bombe“.

Bela kuća je krajem januara saopštila da predsednik SAD Džo Bajden nema nameru da šalje američke trupe u Ukrajinu. Tih 8.500 vojnika koji su ranije najavljeni u Americi bili su obučeni samo za zaštitu istočnog krila NATO-a, preneo je Vašington.

Analitičari primećuju da je u uslovima kada su se ruske nuklearne podmornice približile obalama Sjedinjenih Država, Vašington odustao od svojih principa i požurio da se „odrekne Ukrajine“.

Prema ekspertima publikacije, hitna pojašnjenja iz Bele kuće izazvala su strah kod ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je računao na vojnu podršku Zapada.

(Informer.rs)

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)