KIJEV NE TRAŽI REŠENJE MIRNIM PUTEM: Lugansk sumnja da je Ukrajina posvećena pravnoj opciji za deeskalaciju sukoba

Novosti onlajn

17. 02. 2022. u 10:15

U SVETLU koncentrisanog granatiranja teritorije samoproglašene Luganske Narodne Republike od strane ukrajinskih snaga, u Lugansku sumnjaju u nameru Kijeva da mirnim putem reši sukob u Donbasu, izjavio je predstavnik LNR u političkoj podgrupi kontakt grupe Rodion Mirošnik.

КИЈЕВ НЕ ТРАЖИ РЕШЕЊЕ МИРНИМ ПУТЕМ: Луганск сумња да је Украјина посвећена правној опцији за деескалацију сукоба

Foto MO Ukrajine

- Ovaj napad dovodi u pitanje izjave garanata Minskih sporazuma – Francuske i Nemačke, da je Ukrajina posvećena političko-pravnoj opciji za rešavanje sukoba i da namerava da se pridržava Minskih sporazuma - rekao je Mirošnik za Sputnjik.

On je dodao da granatiranjem teškim naoružanjem teritorije samoproglašenih republika Donbasa Kijev pokazuje da je spreman da upotrebi stranu vojnu pomoć za rešavanje sukoba.

- Kijev demonstrira da namerava da koristi stranu vojnu pomoć i njome pokuša da reši pitanje Donbasa, ili da izvrši pritisak na tok pregovora. Ovo je jasan korak ka eskalaciji sukoba - istakao je Mirošnik.

U međuvremenu je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo da ukrajinske snage nastavljaju da pucaju na teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike i da su zabeležena još dva granatiranja.

Ranije je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo da ukrajinske snage bezbednosti od četvrtka ujutru granatiraju teritorije republike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)