U LUGANSKU SPREČEN ARTILJERIJSKI UDAR: Narodna milicija LNR-a prizemljila ukrajinski dron

R. V.

08. 02. 2022. u 17:01

NARODNA milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike presrela je dron Oružanih snaga Ukrajine, koji je Kijev planirao da upotrebi za korekciju artiljerijske vatre na teritoriji LNR, izjavio je zvanični predstavnik resora odbrane LNR Ivan Filiponenko.

У ЛУГАНСКУ СПРЕЧЕН АРТИЉЕРИЈСКИ УДАР: Народна милиција ЛНР-а приземљила украјински дрон

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ranije je LNR najavio dolazak posada bespilotnih letelica ukrajinskih snaga bezbednosti u Donbas. Letovi borbenih aviona i dronova duž cele linije dodira u Donbasu zabranjeni su sporazumima iz Minska.

- U oblasti ​​naselja Popasnaja (pod kontrolom Kijeva. – Prim. prim.), neprijatelj je lansirao bespilotnu letelicu „LELEKA-100“, sposobnu da prenosi video-slike u realnom vremenu, određujući tačne geografske koordinate, prenoseći ih na kontrolnu tačku vatre i vršeći snimanje ovih informacija - rekao je Filiponenko.

On je pojasnio da je istovremeno Narodna milicija LNR zabeležila napredovanje dežurne artiljerije 24. brigade ukrajinskih snaga bezbednosti na vatrene položaje i spremnost za gađanje minobacačkog voda Oružanih snaga Ukrajine u oblast sela Novoaleksandrovka pod kontrolom Kijeva.

Borci Narodne milicije LNR uspeli su da potisnu signal Oružanih snaga Ukrajine, presretnu dron i prizemlje ga u blizini sela Kalinovo-Borščevatoe.

- Pretnja artiljerijskog udara je neutralizovana - objasnio je Filiponenko.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?