KO JE UBIJENI NAPADAČ NA PARISKOJ ŽELEZNIČKOJ STANICI: Uvredljiva poruka na nožu

NAPADAČ na policajce na Severnoj železničkoj stanici u Parizu pretio je čuvarima reda nožem na kome je bila ispisana pogrdna skraćenica na engleskom jeziku ACAB, što u prevodu znači "svi policajci su kopilad". Ovu uvredljivu parolu koriste neke ekstremne grupe koje napdaju policiju na manifestacijama.

КО ЈЕ УБИЈЕНИ НАПАДАЧ НА ПАРИСКОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ: Увредљива порука на ножу

Foto: Profimedia

Do napada je došlo oko 7 sati ujutro u holovima ovog ogromnog železničkog čvorišta, odakle između ostalog kreću vozovi za Brisel i London. Očevici ističu da je napadač bio odlučan u tome da napadne policajce, koji su zapucali i ubili ga.

Kod napadača je pronađena lična karta na ime Stefan B, s datumom rođenja u januaru 1991. Pripadnici napadnute tročlane patrole železničke policije čuli su da je atentator nešto mrmljao u svoju dugačku bradu, ali nisu uspeli da razaznaju tačan sadržaj njegove reči. Ističe se da je napadač bio "evropski tip" i za sada se ne sumnja u islamski terorizam. Njegovo lice bilo je poznato, jer je često lutao staničnim holovima. Nije bio zaveden u policijsku kartoteku.

Bezbednosne kamere su otkrile da je pre napada više puta prolazio pored patrole i da ih je fiksirao pogledom. Na stanicu je došao pre pet sati ujutro.

Na njegovom tviter-nalogu pronađeno je nekoliko poruka s početka januara. U jednoj od njih ističe da "dopalo se to nekom ili ne, ima zakonsko pravo da ubije francuske policajce". Kada je patrola zapucala, putnici koji su se našli u blizini zalegli su i u panici potražili zaklon.

BONUS VIDEO: KOMEMORACIJA SNEŽANE PANTIĆ: Srbija se oprostila od karate legende

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove