SAVETNIK BELE KUĆE ZA BEZBEDNOST DEMANTUJE BAJDENA: Nije poznat datum navodnog Ruskog napada na Ukrajinu

Tanjug

13. 02. 2022. u 17:56

SAVETNIK Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je danas da bi napad Rusije na Ukrajinu mogao da počne bilo kad i da će SAD nastaviti da dele obaveštajne podatke s drugim zemljama kako bi Moskva bila onemogućena da stvori izgovor za napad.

САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕМАНТУЈЕ БАЈДЕНА: Није познат датум наводног Руског напада на Украјину

FOTO: EPA

Gostujući na televiziji Si-En-En, Saliven je odbio da kaže da li američke obaveštajne agencije veruju da Rusija razmatra da napadne u sredu, 16. februara.

Prema pisanju lista "Politiko", američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u petak, u razgovoru s više zapadnih lidera, da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu 16. februara.

-Ne možemo savršeno da predvidimo dan, ali već neko vreme govorimo da bi velika vojna akcija Rusije u Ukrajini mogla da počne bilo koji dan - to uključuje predstojeću sedmicu, pre kraja Zimskih olimpijskih igara, rekao je Saliven.

Saliven je istakao da su SAD spremne da rade na diplomatiji, ali da su takođe "pripremljene da odgovore ujedinjeno i odlučno sa svojim saveznicima i partnerima ako Rusija" nastavi sa svojim aktivnostima.

Rusija je u više navrata negirala da planira da izvrši invaziju na Ukrajinu, ali zbog gomilanja više od 100. 000 vojnika u blizini ukrajinske granice pojedine zapadne zemlje, uključujući SAD, tvrde da bi mogla da napadne Ukrajinu u bilo kom trenutku.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!