HILJADE POLICAJACA MOBILISANO U PARIZU: Oklopnim transporterima zaustavljaju konvoje vozača koji planiraju da protetsuju protiv kovid mera

Tanjug

11. 02. 2022. u 19:22

HILjADE policajaca, oklopnih transportera i kamiona sa vodenim topovima mobilisano je danas u Francuskoj kako bi zaustavili konvoje vozača, koji planiraju da se okupe u Parizu na protestu zbog restriktivnih kovid mera.

ХИЉАДЕ ПОЛИЦАЈАЦА МОБИЛИСАНО У ПАРИЗУ: Оклопним транспортерима заустављају конвоје возача који планирају да протетсују против ковид мера

Foto: Tanjug/AP

Kontrolni punktovi postavljeni su na naplatnim rampama prilaznih puteva ka Parizu, dok su barijere za kontrolu mase postavljene širom centra glavnog grada Francuske, uoči skupova koji su planirani za vikend, prenosi Rojters.


Inspirisani demonstracijama "Konvoja slobode" u Kanadi, očekuje se da će se vozači iz brojnih gradova širom Francuske okupiti na prilazima Parizu tokom današnjeg dana i uprkos naređenju policije, pokušati da uđu u grad.

Tokom večernjeg špica policija je počela da proverava dokumenta vozača na različitim ulazima u centar grada, a više od 7.000 policajaca biće mobilisano u naredna 72 sata, navodi Rojters.
Premijer Žan Kasteks upozorio je demonstrante da ne pokušavaju da zaustavljaju saobraćaj u Parizu.

- Protestovanje je ustavno pravo. Blokiranje drugih to nije - rekao je on za TV Frans 2.

Kanadske proteste, koji su paralisali delove glavnog grada Otave i blokirali vitalne američko-kanadske granične prelaze, pokrenuli su vozači kamiona koji su nezadovoljni zbog obavezne vakcinacije za prekogranični saobraćaj, podseća Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)