PROBIJA PANCIRE I ZIDOVE: Ruski automat ŠAK-12 strah za teroriste (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2022. u 18:10

RUSKI odbrambeni koncern „Rosoboroneksport“ objavio je video-snimak koji pokazuje mogućnosti automatske puške velikog kalibra ŠAK-12.

ПРОБИЈА ПАНЦИРЕ И ЗИДОВЕ: Руски аутомат ШАК-12 страх за терористе (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube Rosoboronexport

Kako se navodi, taj automat ne samo da može da probije pancir, već i konstrukciju od cigle.

Automat je projektovan po „bulpap“ konfiguraciji. Ovakav sistem izrade streljačkog oružja obezbedio je smanjene njegovih ukupnih gabarita i omogućio širok spektar primene različitih dodataka kao što su prigušivači. Na taj način povećana je preciznost i samim tim taktička efikasnost. Automatska puška je duža od jednog metra, a teška je otprilike pet kilograma.

Municija krupnog kalibra 12,7×55 milimetara SC-130 pruža mogućnost oružju da odmah neutrališe metu. To omogućava izuzetnu fleksibilnost prilikom rešavanja taktičnih zadataka na kratkim i ultra-kratkim distancama.

To je oružje namenjeno protivterorističkim jedinicama za izvođenje operacija u ograničenom, zatvorenom prostoru kakve su stambene jedinice i industrijski objekti. Osnovni zadatak ovog automata je brzo i efikasno uništavanje terorista, čak i ako se nalaze u zaklonima ili nose pancire. ŠAK-12 je veoma efikasan u bliskoj borbi i u zatvorenim prostorijama, posebno kada su u pitanju situacije sa velikim brojem talaca.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima