AMERIKANCI POSEDUJU MILIJARDU KOMADA ORUŽJA: Iskorenjivanje "epidemije nasilja" prioritet šefa Bele kuće

D. D. S.

04. 02. 2022. u 13:51

AMERIČKI Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv (ATF) poseduje skoro milijardu zapisa koji potvrđuju kupovinu oružja američkih građana.

АМЕРИКАНЦИ ПОСЕДУЈУ МИЛИЈАРДУ КОМАДА ОРУЖЈА: Искорењивање епидемије насиља приоритет шефа Беле куће

Foto AP

Odgovarajući na zahtev republikanskog kongresmena Majkla Klauda, ATF je rekao da je do novembra 2021. godine čuvao 920.664.765 takvih zapisa od kojih je ogromna većina digitalizovana, što ih čini lakšim za pretragu. Evidencija transakcija vatrenog oružja uključuje različite lične podatke o kupcu.

- Savezni registar vatrenog oružja je izričito zabranjen zakonom - rekao je predstavnik Teksasa, dodavši da je Bajdenova administracija "zaobilazila Kongres" i koristila rupe u zakonodavstvu kako bi i dalje radila na stvaranju takve baze.

ATF je negirao da pokušava da napravi registar vlasnika oružja, rekavši da se evidencija koristi samo da bi se pomoglo organima za sprovođenje zakona da pronađu vatreno oružje korišćeno u zločinima. Bajden je iskorenjivanje "epidemije nasilja vatrenim oružjem" u Americi učinio jednim od svojih prioriteta, suzbijanjem trgovaca oružjem koji krše zakon, ulaganjem u programe intervencije protiv nasilja i pomaganjem bivšim osuđenicima da se reintegrišu u društvo. Pooštravanje pravila kontrole oružja je takođe u planu, uključujući uvođenje provera prošlosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)