RUSKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: „Kama-1“ izlazi na tržište za dve godine (VIDEO)

Novosti online

28. 01. 2022. u 19:40

RUSKI električni automobil „Kama-1“, prema preliminarnim informacijama trebalo bi da se pojavi na tržištu 2024. ili 2025. godine, izjavio je generalni direktor kompanije „Kamaz“ Sergej Kogogin.

РУСКИ ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛ: „Кама-1“ излази на тржиште за две године (ВИДЕО)

Foto printskrin jutjub

Kako je rekao, ovaj model neće predstavljati konkurenciju velikim automobilskim proizvođačima koji su u električna vozila već uložili ogromna sredstva.

„Odlučili smo se za to šta nam je najisplativije, a to je taksi i `karšering`“, naveo je.

Kako je ranije saopšteno, u pitanju je kompaktni krosover sa četiri sedišta, troja vrata, koji ima inteligentni sistem pomoći vozaču ADAS trećeg nivoa. Malo je veći od čuvene ruske „Oke“ (dugačak je 3,4 metra, širok 1,7 metara, visok 1,6 metara).

Električno vozilo je opremljeno litijum-jonskim akumulatorom od 33 kWh i elektromotorom od 80 kW, što mu omogućava da postigne brzinu do 150 km/sat i pređe 250 km bez punjenja.

Brzina punog punjenja baterije u normalnom režimu je šest sati, u ubrzanom režimu - 20 minuta. Ubrzanje do 100 km/sat za 6,7 sekundi.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AKO OTVORIMO LUKE, RAZMOTRITE UKIDANJE SANKCIJA: Rusija odgovorila na zahtev UN za otvaranje pristupa lukama u Crnom moru