BORIS DŽONSON: Nemam nameru da podnesem ostavku

Tanjug

26. 01. 2022. u 14:10

BRITANSKI premijer Boris DŽonson izjavio je danas da nema nameru da podnese ostavku zbog niza događaja koji su se desili u kancelariji i rezidenciji u Dauning stritu za vreme lokdauna.

БОРИС ЏОНСОН: Немам намеру да поднесем оставку

Foto: AP

Lider britanske opozicione Laburističke partije Kir Starmer optužio je DŽonsona da je promenio svoju priču u vezi sa održanim skupovima i da je na taj način doveo parlament u zabludu, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li bi se povukao sa funkcije premijera, DŽonson je odgovorio: "Ne".

- Ne poričem to i iz raznih razloga mnogi ljudi žele da me sklone, ali razlog zašto Starmer želi da se sklonim je što zna da se ovoj vladi može verovati - poručio je DŽonson uz odobravanje konzervativnih poslanika i dodao da nastavlja svoj posao.

Britanska policija saopštila je juče da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa DŽonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je o tome dobila dokaze iz interne vladine istrage.

Iz DŽonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV NJuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''.

BONUS VIDEO: PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GENERAL MIZINCEV: Isporučeno 245 tona humanitarne pomoći za Ukrajinu