ZABELELA SE GRČKA OSTRVA: Letovališta okovana snegom (VIDEO)

Tanjug

24. 01. 2022. u 09:10 >> 18:57

OBILAN sneg pao je jutros u planinsko-morskoj grčkoj oblasti Pilion, a sav u belom je i Volos, glavni grad grčkog okruga Magnezija.

ЗАБЕЛЕЛА СЕ ГРЧКА ОСТРВА: Летовалишта окована снегом (ВИДЕО)

Foto: AP

Sa snežnim padavinama suočeni su i Sporadi, čija su sva tri ostrva od jutros prekrivena snegom, a snežne padavine se nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, prenosi grčki portal “Katimerini”.

U planinskom području Piliona snežne padavine su veoma intenzivne, a gradonačelnik mesta Zagora poručuje da se očekuje dosta snega u ovom području.

Škole u opštini Južni Pilion danas i sutra su zatvorene nakon odluke gradonačelnika Mihalisa Icikosa donete zbog snežnih padavina i mraza.

Kada je reč o Sporadima, na Skopelosu i Alonisosu visina snega dostiže na mnogim mestima i do 30 centimetara, posebno na planinskim prevojima, dok u gradu Skopelos iznosi 20 centimetara.

Škole su zatvorene, ali su putevi otvoreni.

Na Skijatosu je sneg dostigao 20 centimetara, ali su, prema rečima gradonačelnika Teodora Cumasa, svi putevi prohodni. Snega ima i na Mikonosu.

Ostrva Siros, Naksos, Tinos, Andros, Mikonos, Santorini i druga ostrva Kiklada prekrivena su belim velom snega dok oluja „Elpis“ pogađa Grčku.

Obilne snežne padavine izazvale su mnoge probleme na ostrvima kojima nedostaje infrastruktura da se nose sa ovakvim vremenskim nepogodama.

Na Naksosu su mnoga planinska sela odsečena od ostatka ostrva, uprkos stalnim naporima da uz pomoć mašina za čišćenje senga održe otvorene puteve.

Kako nakostime.gr prenosi vatrogasci morali da oslobode građane iz zavejanih automobila.

Prema cilades24, ostrvo Andros je najteže pogođeno snežnim padavinama.

Mikonos se u nedelju probudio prekriven snegom, što je redak događaj na kosmopolitskom grčkom ostrvu.

Meštani su snimili bajkovite scene dok je sneg prekrio poznate plaže ostrva, kao što su Psarou, Super Paradise i Elia.

Nakon obilnih snežnih padavina, škole svih nivoa na Kikladima ostaće zatvorene u ponedeljak, 24. i utorak, 25. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TAJMS: Rusija pobeđuje u borbi za kontrolu svetskog žita