NI U SVEMIR NEĆE ZAJEDNO: Američke vlasti uskratile vizu ruskom kosmonautu

Tanjug

22. 01. 2022. u 07:45

AMERIČKE vlasti uskratile su vizu ruskom kosmonautu Nakolaju Čubu koji je trebalo da se javi na obuku u svemirski centar DŽonson američke agencije NASA, potvrdili su danas pouzdani izvori upoznati sa ovim slučajem.

НИ У СВЕМИР НЕЋЕ ЗАЈЕДНО: Америчке власти ускратиле визу руском космонауту

Foto: Printscreen/Jutjub

- Američke vlasti uskratile su bez obrazloženja ulaznu vizu kosmonautu Roskosmosa Nakolaju Čubu koji je trebalo da se javi na obuku za let u kosmos koji je planiran za proleće 2023. godine. On je nameravao da ode u SAD kako bi učestvovao u obuci u Svemirskom centru DŽonson, izjavio je za TAS S izvor upoznat sa ovim slučajem, ali izveštač ruske agencije nije dobio i zvaničnu potvrdu te informacije iz Roskosmosa.

Obučavanje stranih kosmonauta u ruskom trenažnom Centru Jurij Gagarin i u Svemirskom centru DŽonson u SAD su rutinske aktivnosti u kojima se ruski i američki astronauti upoznaju sa specifičnostima uzajamnih svemirskih programa i treniraju za boravak na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Nikolaj Čub je član pomocnog tima kosmonauta za let IŠ Ekspedišn 68 koji bi u septembru ove godine trebalo da poleti u orbitalnu stanicu raketom Sojuz MS-22, ali je i član glavne posade koja bi trebalo da poleti sa Zemlje u proleće 2023. godine raketom Sojuz MS-23.

BONUS VIDEO: 

Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TEŽAK UDES U AUSTRIJI: Slupao se autobus sa putnicima sa KiM - povređeno 20 osoba