TRAMPOVA ĆERKA POZVANA DA SVEDOČI: Ivanka deo istrage napada na Kapitol

Tanjug

20. 01. 2022. u 20:11

PODOBDBOR Predstavničkog doma koji se bavi istragom nasilnog upada u američki Kongres početkom januara 2021, zatražio je od Ivanke Tramp, ćerke bivšeg predsednika Donalda Trampa, da dobrovoljno sarađuje u postupku koji vodi.

ТРАМПОВА ЋЕРКА ПОЗВАНА ДА СВЕДОЧИ: Иванка део истраге напада на Капитол

Foto: EPA

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije o postupcima svog oca, uključujući i telefonski razgovor sa bivšim američkim potpredsdednikom Majkom Pensom kome smatraju da je prisustvovala, preneo je Glas Amerike.

Istražioci nastoje da provere tvrdnje da li je Tramp tada vršio pritisak na Pensa da odbaci rezultate predsedničkih izbora na kojima je njen otac poražen.

Ivanka Tramp bila je savetnica svog oca dok je obavljao funkciju američkog predsednika.

- Svedočenje koje smo pribavili ukazuje da je osoblje Bele kuće nekoliko puta tražilo vašu pomoć u pokušaju da ubede predsednika Trampa da reaguje povodom bezakonja i nasilja ispoljenog na Kapitol hilu - navodi se u pozivu Ivanki Tramp.

Prethodno su tokom nedelje izdati obavezujući pozivi za prisustvovanje pretresu Rudiju Đulijaniju i drugim članovima Trampovog pravnog tima koji su podnosili neargumentovane prigovore na regularnost rezultata izbora 2020, za koje je bivši predsednik neosnovano tvrdio da su pokradeni.

BONUS VIDEO - Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)