LAVROV ODGOVORIO BLINKENU: Ne širi spekulacije!

Novosti onlajn

18. 01. 2022. u 17:16

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa američkim kolegom Entonijem Blinkenom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

ЛАВРОВ ОДГОВОРИО БЛИНКЕНУ: Не шири спекулације!

Foto AP

Diplomate su razgovarale o proteklom dijalogu o strateškoj bezbednosti koji je održan u Ženevi (Rusija-SAD), Briselu (Rusija-NATO) i na polju OEBS-a.

Tokom razgovora, Blinken je saopštio da je potrebno uz pomoć diplomatije smiriti situaciju oko Ukrajine. On smatra nemogućim razgovor o evropskoj bezbednosti, bez Ukrajine, država NATO-a i evropskih partnera SAD. Državni sekretar je još jednom izrazio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Lavrov je još jednom istakao da Rusija očekuje pisani odgovor na predloge o bezbednosnim garancijama.

- U kontekstu situacije na jugoistoku Ukrajine ministar je pozvao državnog sekretara da ne širi spekulacije o navodno predstojećoj ruskoj agresiji, već da natera vlasti u Kijevu da u punom obimu realizuju Minske sporazume - saopštili su u MIP-u.

Telefonski razgovor šefova diplomatija SAD i Rusije je održan uoči odlaska Blinkena u radnu posetu Ukrajini i Nemačkoj. On će u Kijevu 18-20. januara razgovarati sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i šefom diplomatije Dmitrijem Kulebom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije