NAJAVA MOGUĆEG SUKOBA? Rusija evakuiše deo diplomatskog osoblja i njihove porodice iz ambasade i konzulata u Ukrajini

Novosti online

18. 01. 2022. u 13:42

MOSKVA je počela da povlači svoje diplomate i njihove porodice iz svoje ambasade u Kijevu i konzulata u Lavovu, tvrdi Njujork tajms, pozivajući se na anonimne zvaničnike, a prenosi RT.

НАЈАВА МОГУЋЕГ СУКОБА? Русија евакуише део дипломатског особља и њихове породице из амбасаде и конзулата у Украјини

Foto: EPA

U izveštaju objavljenom u poned‌eljak list tvrdi da je 18 ljudi, prvenstveno d‌ece i supruga ruskih diplomata, napustilo Ukrajinu 5. januara. Još 30 ljudi je navodno otišlo u dve nedelje posle toga, a diplomatama iz konzulata u Harkovu i Odesi je navodno rečeno da se pripreme za napuštanje zemlje.

Kao odgovor, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da ambasada ove zemlje u Kijevu radi normalno, ali u saopštenju nije negirano smanjenje broja zaposlenih.

Prema Njujork tajmsu, zvaničnici iz SAD i Ukrajine potvrdili su da su ruske diplomate napustile zemlju.

Izveštaji o evakuacijama stižu pošto zapadne zemlje optužuju Moskvu za gomilanje trupa na granici s Ukrajinom, s namerom invazije na zemlju u narednim sedmicama i mesecima. Kremlj je u više navrata negirao bilo kakav plan za napad, navodi RT.

BONUS VIDEO: 

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!