POTPAROL KREMLJA ZAPRETIO: NATO veoma dobro zna šta Rusija može da uradi ako ne dobije bezbednosne garancije

Tanjug

18. 01. 2022. u 09:48

NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama, ukazao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

ПОТПАРОЛ КРЕМЉА ЗАПРЕТИО: НАТО веома добро зна шта Русија може да уради ако не добије безбедносне гаранције

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

U intervjuu za dnevnik "Komersant" Gruško je ponovio da Rusija nikome ne preti.

- Naša pozicija je apsolutno jasna i predvidljiva i mi smo to nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogućnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno - rekao je Gruško, prenosi TASS.

On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj "odgovor u pisanoj formi".

- Onda ćemo i mi doneti svoju odluku - poručio je.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov juče je u intervjuu za CNN rekao da NATO nije nikakav "golub mira" i ponovio je da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve.

On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni CNN, isto to ne želi da dopusti Ukrajini.

U prethodnom razgovoru sa novinarom TASS o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.

- Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države - poručio je portparol Kremlja.

BONUS VIDEO: 

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)