VEĆINA AUSTRIJANACA I DALJE ŽELI VAN DER BELENA: Aktuelni predsednik uživa veliku podršku

Tanjug

12. 01. 2022. u 11:34

VEĆINA Austrijanaca želela bi da se predsednik Austrije Aleksander van der Belen ponovo kandiduje na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

ВЕЋИНА АУСТРИЈАНАЦА И ДАЉЕ ЖЕЛИ ВАН ДЕР БЕЛЕНА: Актуелни председник ужива велику подршку

Aleksander van der Belen/ Foto: EPA

Čak 63 odsto želi ponovnu kandidaturu Van der Belena, a 64 odsto ga smatra "predsednikom svih Austrijanaca".

Istraživanje instituta "Market" pokazuje da su pristalice Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) i Zelenih ponajviše za ponovnu kandidaturu Van der Belena, ali postoji i većina među biračima Narodne stranke (OVP).

Jedino su glasači Slobodarske partije (FPO) protiv Van der Belena i njegove ponovne kandidature.

Bivši lider Zelenih pobedio je na predsedničkim izborima, u drugom krugu, 4. decembra 2016. sa 53,8 odsto protiv kandidata FPO Norberta Hofera.

Od tada rasla je popularnost Van der Belena, ali je, zbog pandemije, pomalo smanjena podrška - oni koji su trostruko vakcinisani značajno više podržavaju predsednika, nego što to čine izlečeni i delimično vakcinisani.

Zasada je neizvesno hoće li se Van der Belen uopšte kandidovati za drugi mandat, kao ni ko bi mu mogao biti protivkandidat.

Svakako OVP i SPO, dve najveće stranke, nije u interesu, ako se Van der Belen kandiduje, da postave protivkandidata, jer bi pretrpele poraz.

Jedino je izvesno da će FPO izaći na izbore sa svojim kandidatom za predsednika Austrije, a to će najverovatnije učiniti i antivakserska stranka "MFG", koja je tek ušla na političku scenu Austrije.

BONUS VIDEO:

ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: NJegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET SA UKRAJINSKIM KOLEGOM: Britanski ministar odbrane posetio je Kijev kako bi razgovarao o vojnoj pomoći