LUKAŠENKO UPOZORAVA NA NOVO ŽARIŠTE! Sprečimo da se tamo ne desi situacija kao u Kazahstanu

Novosti online

10. 01. 2022. u 11:12

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je da se pruži pomoć Tadžikistanu kako se tamo ne bi desila situacija kao u Kazahstanu.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРАВА НА НОВО ЖАРИШТЕ! Спречимо да се тамо не деси ситуација као у Казахстану

Foto: Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP/Jutjub/Military Update 7M

- Ovo je dobar povod da razgovaramo o Tadžikistanu. Predsednik Tadžikistana nas godinama moli da mu pružimo materijalnu podršku, pre svega vojnom tehnikom. To i treba da uradimo, kako nas zatim to ne bi skupo koštalo kao sa Kazahstanom - izjavio je Lukašenko tokom video-konferencije Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti.

- Skoro 200 letova je bilo organizovano za prebacivanje vojne tehnike. Ne bih želeo da se to desi u Tadžikistanu. Bolje sad da mu pomognemo da sam reši te probleme. To se tiče i drugih republika. Treba izvući zaključke - izjavio je predsednik Belorusije.

Po njegovom mišljenju, pogledi ekstremista su bačeni, ne samo na Kazahstan, već i na Uzbekistan.

- Mnogo vremena smo posvetili borbi protiv međunarodnog terorizma. Možda je potcenjena opasnost koju nosi ekstremizam u svim njegovim pravcima. Potrebno je svojevremeno otkrivati snage koje u određenim uslovima mogu preći crvene linije, stajući na put nasilju, oštrim prekidom njihove destruktivne delatnosti. Što se tiče Belorusije, uvek možete da očekujete, ne samo razumevanje i podršku. Uvek ćemo se držati dogovora koje smo postigli - naglasio je predsednik Belorusije.

Podsetimo, lideri ODKB – predsednici Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije i Turkmenistana razgovarali su danas putem video-konferencije o situaciji u Kazahstanu.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a