ZARAŽENI PUTNICI SA LETA ITALIJA - INDIJA POBEGLI IZ KARANTINA: Okolnosti još uvek nejasne, policija podnosi prijave

Tanjug

07. 01. 2022. u 12:21

NAJMANjE 13 putnika, koji su bili pozitivni na kovid-19 po dolasku u indijski grad Amritsar, izbeglo je institucionalni karantin, saopštile su danas indijske vlasti, a prenosi BBC.

ЗАРАЖЕНИ ПУТНИЦИ СА ЛЕТА ИТАЛИЈА - ИНДИЈА ПОБЕГЛИ ИЗ КАРАНТИНА: Околности још увек нејасне, полиција подноси пријаве

Foto: Tanjug/AP Photo

Oni su bili među 125 zaraženih putnika na čarter letu iz Milana koji je sleteo u sredu popodne.

Dok je devetoro njih pobeglo sa aerodroma, četvoro drugih je pobeglo iz lokalne bolnice, rekao je gradski zvaničnik Šerjang Sing za BBC.

Indijska policija je saopštila da će podneti prijave protiv svih njih.

Indija je danas prijavila više od 100.000 slučajeva, a stručnjaci veruju da omikron izaziva nagli skok u broju infekcija.

Na letu Italija-Indija bilo je ukupno 160 putnika, a u medijskim izveštajima se navodi da su deca i bebe, njih oko 19, bili izuzeti od testiranja.

TV snimci pokazuju kako kola hitne pomoći čekaju na aerodromu da odvezu zaražene putnike u bolnicu dok se masa ljudi okupljala ispred kapija aerodroma.

Nije, međutim, jasno kako je devet putnika pobeglo sa aerodroma, ali su nadležni u bolnici rekli da su četiri osobe koje su pobeglce bolnice navodno "prevarile zdravstvene zvaničnike".

BONUS VIDEO:

VATRENI HOROR: U Kaliforniji besni nova runda požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...