PUTIN SIGURAN: Ruski PVO je najpouzdaniji i najtraženiji na svetu

Novosti onlajn

05. 01. 2022. u 14:34

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa glavnim konstruktorom vojnog koncerna „Almaz Antej“ Pavlom Sozinovom da je ruska protivvazdušna odbrana najpouzdanija i najtraženija na svetskom tržištu.

ПУТИН СИГУРАН: Руски ПВО је најпоузданији и најтраженији на свету

Foto: Ministarstvo odbrane RF

- 'Almaz Anteju' nije potrebna dodatna reklama. Svi u svetu su dobro upoznati sa proizvodima kompanije. Sistemi PVO su najpouzdanije i verovatno najtraženije oružje na svetkom tržištu. To je opšte priznata činjenica - istakao je ruski lider.

On je napomenuo da bi želeo da razgovara o pitanjima civilne proizvodnje.

- Međutim, želeo bih da počnem od nečeg sasvim drugog – od civilnog dela, civilnih proizvoda koje ste uspostavili i čiji promet planirate da povećate, imajući na umu da je kompanija već 20 godina ne samo aktivno ojačala sve mogućnosti u toj sferi, kojim se bavite, već ih je i višestruko povećala - obratio se predsednik Sozinovu.

Istovremeno, glavni konstruktor je na sastanku istakao da će „Almaz Antej“ biti prvi u Rusiji koji će napraviti sistem automatizovanog projektovanja.

- Tako nešto ranije nismo imali, a sada se već pojavljuje – u pitanju su sistemi automatizovanog projektovanja, na primer, radiolokatora. U bliskoj budućnosti ćemo napraviti takav sistem za rakete - dodao je, napominjući da slične softverske proizvode imaju samo kompanije „Rajteon“ i „Lokid Martin“.

Koncern „Almaz-Antej“ je jedno od najvećih integrisanih udruženja ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa koje obuhvata više od 130 preduzeća. Proizvodi koncerna se isporučuju u više od 50 zemalja širom sveta.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: 

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!