ZAŠTITNICI RUSIJE: Ministarstvo odbrane odabralo - ovo su najblistaviji momenti ruske vojske i oružja u 2021. (FOTO)

Novosti onlajn

03. 01. 2022. u 13:10

MINISTARSTVO odbrane Rusije izdvojilo je nekoliko fotografija ruskih Oružanih snaga koje je procenilo kao najbolje u 2021. godini.

ЗАШТИТНИЦИ РУСИЈЕ: Министарство одбране одабрало - ово су најблиставији моменти руске војске и оружја у 2021. (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Vojni resor je objavio fotografiju na kojoj su predstavljene Vazdušno-kosmičke snage Rusije uz komentar „Zaštitnici neba“.


Među najboljim fotografijama je i obalski raketni sistem „Bal“.

Sistem „Bal“ može da pogodi ciljeve krstarećim raketama na rastojanju do 120 kilometara. To je mobilni sistem napravljen na osnovi šasije MZKT-7930 koji uključuje samohodni komandni punkt upravljanja i veze, lanserne sisteme— do četiri jedinice, nosač protivbrodskih raketa i transportno-lansirne kontejnere.

Izdvojena je i snažna paljba samohodne haubice „Msta S“.

Artiljerijski sistem „Msta S“ ima značajne konstruktivne razlike u odnosu na svoje prethodnike, koje se pre svega ogledaju u novom sistemu automatizacije, zatim u povećanoj preciznosti, ali i u primeni digitalnih mapa.

Može da vrši paljbu različitim granatama, što drastično povećava borbenu moć ruske vojske u slučaju napada potencijalnog neprijatelja.

Morski desant našao se među najblistavijim trenucima Oružanih snaga zabeleženim u 2021. godini.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u novogodišnjoj čestitki nazvao Oružane snage Rusije jednim od najmodernijih i najefikasnijih na svetu. Kako je rekao, one pouzdano osiguravaju vojnu bezbednost zemlje i čvrsto čuvaju njene nacionalne interese.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

POBEDITI JE ČASNO: Šojguova zamenica prisustvovala otvaranju takmičenja vojnih policajaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024