ZAGRLIO JE MAJKU POSLE 33 GODINE: Dirljiv susret - muškarac koga je oteo komšija i prodao, našao biološku porodicu (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2022. u 19:38

KINEZ koji je otet pre više od 30 godina pronašao je svoju biološku majku nakon što je po sećanju nacrtao kartu rodnog sela.

ЗАГРЛИО ЈЕ МАЈКУ ПОСЛЕ 33 ГОДИНЕ: Дирљив сусрет - мушкарац кога је отео комшија и продао, нашао биолошку породицу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Li Jing Vei je imao samo četiri godine kada je bio namamljen iz svog doma i prodat krijumčarima dece, piše BBC. On je nacrtao kartu 24. decembra i podelio je na aplikaciji za deljenje video snimaka, a policija je zatim uz pomoć njegovog crteža pronašla malo selo i ženu čiji je sin nestao.

Nakon DNK testiranja, u subotu su se ponovno sastali u provinciji Junan. Video snimak dugoočekivanog susreta prikazuje Lija kako pažljivo skida majčinu zaštitnu masku kako bi pogledao njeno lice, a zatim ju je zagrlio i počeo da plače.

- Trideset i tri godine čekanja, bezbrojne noći čežnje i konačno karta rukom nacrtana po sećanju, ovo je trenutak potpunog oslobađanja dana - napisao je Li uoči susreta. - Hvala svima koji su mi pomogli da pronađem svoju porodicu.

Li je otet 1989. godine u blizini jugozapadnog grada Zhaotong u provinciji Junan i prodat porodici koja živi 1.800 kilometara dalje. Sada živi u provinciji Guangdong u južnoj Kini, a dosadašnja pitanja usvojiteljima o biološkim roditeljima nisu urodila plodom, pa se u potrazi za njima okrenuo internetu.

- Ja sam dete u potrazi za svojim domom. U Henan me odveo ćelavi kompšija oko 1989. godine, kada sam imao oko četiri godine - rekao je u videu koji su podelile hiljade ljudi.

- Ovo je karta mog rodnog kraja koju sam nacrtao po sećanju - rekao je Li na snimci držeći grubi vodič kroz selo, koji je uključivao zgradu za koju je verovao da je škola, bambusovu šumu i mali ribnjak.

Otmice dece nisu retkost u Kini, društvu koje jako ceni rođenje sina. Velik broj se otima u ranom uzrastu i prodaje drugim porodicama. Godine 2015. procenjeno je da se svake godine otme gotovo 20.000 dece, navodi BBC.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona