ZBOG REKORDNOG BROJA ZARAŽENIH:U Švajcarskoj spremne nove mere za borbu protiv korone,omikron kod 58 odsto pacijenata

Tanjug

29. 12. 2021. u 23:26

BROJ novih infekcija kovid-19 u Švajcarskoj dostigao je rekord od 17.634 u poslednja 24 sata, pokazuju današnji podaci zdravstvenih vlasti.

ЗБОГ РЕКОРДНОГ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ:У Швајцарској спремне нове мере за борбу против короне,омикрон код 58 одсто пацијената

Foto: EPA

Ministar zdravlja Alen Berset saopštio je da je razgovarao sa predsednikom Gajem Parmelinom i regionalnim zdravstvenim zvaničnicima, kako bi razmotrili pogoršanje situacije i potvrdio da su spremne dodatne mere ako to bude potrebno, pošto se očekuje da će se hospitalizacije povećati, prenosi Rojters.

- Omikron infekcije se naglo povećavaju. Ova varijanta je dominantna vrsta u Švajcarskoj i čini 58 odsto slučajeva. Sledeći paket mera, uključujući zatvaranje, je spreman. Vlada o tome može brzo da odluči kada budu dostupni precizniji podaci o opasnosti od omikron soja - poručio je Berset na Tviteru.

Ministar zdravlja je takođe obnovio pozive stanovništvu da se vakciniše ili primi buster dozu, pošto Švajcarska ima jednu od najnižih stopa imunizacije u zapadnoj Evropi, sa 67 odsto potpuno vakcinisanih od 8,6 miliona stanovnika.

Vlada je ranije ovog meseca pooštrila epidemiološke mere u vezi sa kovidom 19, ali se zaustavila na ograničenom zatvaranju, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)