ITALIJA SE ZAKLJUČAVA ZA NOVU GODINU? Raste broj zaraženih, tokom vikenda zabeleženo 24.000 pozitivnih slučajeva

Tanjug

20. 12. 2021. u 12:45

EPIDEMIJSKA situacija u Italiji je bolja nego u mnogim zemljama u okruženju, ali je primetan porast broja novih slučajeva zaraze virusom korona, zbog čega će se razmatrati mogućnost pooštravanja postojećih mera i uvođenja lokdauna za Novu godinu, izjavio je ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić.

ИТАЛИЈА СЕ ЗАКЉУЧАВА ЗА НОВУ ГОДИНУ? Расте број заражених, током викенда забележено 24.000 позитивних случајева

Foto: Tanjug/AP

- Ne zna se još, nije doneta takva odluka, ali cifre govore u prilog tome da će određene mere zaoštravanja biti preduzete - rekao je Aleksić za televiziju Tanjug.


On je naveo da se u Italiji beleži porast broja novozaraženih i dodao da je tokom vikenda registrovano 24.000 pozitivnih slučajeva, te da se može očekivati da od danas ili sutra taj broj bude oko 30.000 dnevno.

Aleksić je rekao da se vakcinacija u Italiji sprovodi uspešno i precizirao je da je u toj državi do sada prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo oko 89 odsto starijih od 12 godina, drugu dozu više od 85 odsto, a treću 27 odsto.

Kada je reč o imunizaciji dece, naveo je da se u Italiji sa time krenulo 16. decembra i da je do danas vakcinisano 73.000 dece.

- Vakcinišu se u posebnim ambijentima, kroz igru, tu se pojavljuje i Deda Mraz, medicinsko osoblje je drugačije obučeno kako bi se deca sa najmanje moguće stresa vakcinisala - naveo je Aleksić.

Govoreći o ulasku stranaca u Italiju, naveo je da se u tu zemlju može ući samo iz tačno određenih razloga.

Kako je rekao, u Italiju se ne može putovati turistički, ali može zbog zdravstvenih razloga, školovanja...

- Naši građani koji žele da uđu u Italiju moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test koji nije stariji od 24 sata, moraju da popune PLF obrazac i da se podvrgnu samoizolaciji i zdravstvenom nadzoru u trajanju od deset dana na adresi koja je navedena u tom PLF formularu i posle toga su obavezni da urade jedan test - objasnio je Aleksić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)