UKRAJINSKI POSLANIK UPOZORAVA: Kijev priprema vojnu provokaciju protiv Rusije, imaju dva cilja

Novosti online

10. 12. 2021. u 12:26

ILjA Kiva, poslanik ukrajinske Rade iz redova proruske partije "Opoziciona platforma – Za život", tvrdi da Kijev i partnerske zemlje spremaju vojnu provokaciju protiv Rusije.

УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК УПОЗОРАВА: Кијев припрема војну провокацију против Русије, имају два циља

Foto: Instagram/ministry_of_defense_ua

- Postaje sve jasnije da Ukrajina sa svojim zapadnim partnerima – SAD i Velikom Britanijom – priprema vojnu provokaciju protiv Rusije krajem januara - istakao je on.

On kaže da na taj način pokušavaju da ubiju dve muve jednim udarcem - Zapad će dobiti razlog da uvede nove sankcije Rusiji i pokuša da blokira "Severni tok 2", a kijevske vlasti će moći da "svale sve svoje neuspehe, glad i hladnoću, na rat".

Zapadni mediji poslednjih mesec dana pišu da Rusija navodno priprema invaziju na Ukrajinu krajem januara, što je Kiva nazvao prvom etapom ove provokacije, ističući da će se upravo u to vreme Ukrajina suočiti sa "vrhuncem ekonomskog kolapsa".

- Siguran sam da je Rusija odavno spremna za takve scenarije i u bliskoj budućnosti ćemo videti kontramere i kontraargumente, a potom i Zelenskog za pregovaračkim stolom, koji će se pre svega cenjkati - dodao je Kiva.

Moskva je više puta negirala optužbe da priprema "agresiju" na Ukrajinu, ističući da nikome ne preti i da neće nikoga napasti. Kremlj napominje da Zapad takve izjave koristi kao izgovor za raspoređivanje veće vojne opreme i snaga NATO-a u blizini ruskih granica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)